U okviru projekta „ Zajedničkom akcijom do boljih usluga” održan je  kamp  u Srbiji, na planini Golija, u periodu od 22-26 jula, 2022. godine. Kamp je održan za odrasle korisnike 27 + u pratnji roditelja iz Udruženja za pomoć MNRO “Tahir Taša Delić” iz  Novog Pazara koji je licencirani pružalac usluge i iz JU Dnevnog centra “Tisa” iz Bijelog Polja. Na kampu je učestvovalo 50 osoba, 20 korisnika i 20 roditelja u pratnji korisnika, i  10 stručnih radnika iz navedenih institucija.

Oragnizovane su radnookupacione aktivnosti, radionice za dekupaž, vez, izradu mozaika sa korisnicima i njihovim roditeljima. Razmjena iskustava između dvije ustanove je bila od velikog značaja za dalji rad i saradnju. Takodje su bile i organizovane i fizičke aktivnosti gdje su praktikovane razne vježbe, sportske igre, relaksacije i šetnje po prirodi. Organizovane su i zabave za korisnike i njihove roditelje, uz muzička takmičenja, gdje su korisnici pokazali svoje talente za pjesmom i igrom, takodje i sviranje na instrumentima.  Upriličeno je i veče muzike gdje su  korisnici i njihovi roditelji zajedno sa stručnim radnicima ispratili i obelježili završetak kampa. U toku kampa su nastali radovi koji će biti dio izložbe planirane za septembar 2022.

“Ovaj kamp je spoj lepog i korisnog za decu. Deca su ispunjena, srećna i lepo saradjuju. Svaka promena I sitnica je za njih značajna” – Edina Sinanović, roditelj, učesnica kampa.