Drugi trening u okviru Programa obuke za wildlife vodiče održan je u Tutinu u periodu 02-04. februara 2022. godine u odrganizaciji Regionalne turističke organizacije Sandžak. Tema nove obuke bio je biodiverzitet pešterskog regiona, sa posebnim osvrtom na diverzitet sisara prekograničnog područja.

Trodnevna obuka se sastojala iz teorijskog dijela i terenskog rada, upoznavanja budućih vodiča o turističkim potencijalima opštine Tutin. Ukupno 25 budućih vodiča iz Pljevalja, Bijelog Polja, Berana, Petnjice, Rožaja, Prijepolja, Sjenice, Tutina i Novog Pazara okupilo se ovom prilikom kako bi se upoznali sa biodiverzitetom ovog kraja.

Prvi trening na temu diverziteta gljiva održan je u novembru u Rožajama, a u maju će učesnici Programa obuke posjetiti Pljevlja i učiti o ljekovitom bilju projektnog regiona.

Cilj  „Hu hu projekat – Tragovima sova i drugih divljih vrsta” je unaprijeđivanje turističke ponude zasnovane na prirodnom bogatstvu divljeg biljnog i i životinjskog svijeta u pograničnom dijelu Srbije i Crne Gore.

Projekat realizuje Centar za zaštitu i proučavanje ptica iz Podgorice, u saradnji sa partnerima,  Regionalnom turističkom organizacijom Sandžaka, Nvo Sjeverna Zemlja Berane, i Udruženjem građana “Jadovnik”.